Artikler & Inspiration

Her finder du en række artikler, som har til formål at inspirere dig som er ledig til at udvikle dig - for eksempel via kurser - og dermed lander et job. Du finder artikler om alt fra dine rettigheder som ledig der gerne vil tage et kursus til virtuelle messer mv. 

Sidst opdateret 26-05-2023

Top 10: De mest populære kurser lige nu

Er du ledig og går du og pønser på, om et kursus eller en uddannelse kunne sætte gang i din karriere? Så er du kommet til det rette sted! Se listen over de 10 mest populære kurser på kurserforledige.com lige nu.

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2023

Guide: Det kan du spørge om til jobsamtalen

"Har du nogen spørgsmål til os?" Det er et spørgsmål, der kan få de fleste til at gå i stå, og for nogle kan det fremprovokere den mest ubehagelige følelse i kroppen i slutningen af jobsamtalen. Her kommer en række erhvervsfolk med deres bud på, hvad du kan spørge om til jobsamtalen, når dette spørgsmål kommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2023

Guide: Sådan melder du dig ledig

Uanset om du er ledig for første gang, eller om du har været ledig tidligere i livet, forsøger vi med denne guide at give dig et overblik over, hvordan du melder dig ledig, hvad du skal være særligt opmærksom på, og hvad du skal huske. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2023

Supplerende dagpenge - Her er alt, du skal vide

Du kender måske allerede til almindelige dagpenge, men har du svært ved at finde rundt i reglerne for supplerende dagpenge? Find hoved og hale i reglerne i denne guide, hvor vi vil forsøge at give dig et samlet overblik om alt, hvad du skal vide omkring supplerende dagpenge. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2022

Gør dig attraktiv for din kommende arbejdsgiver med videokompetencer på CV'et

Det kan være svært at gennemskue, hvilke kompetencer du skal have på dit CV, for at skille dig ud af mængden, og gøre dig selv interessant overfor en potentiel arbejdsgiver. Men hvis man spørger Steven Changtrakul fra North Creative Academy, er der særligt én ting, du gør klogt i at investere i: Videokompetencer. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

(Mis)trivsel blandt nyuddannede akademikere

Er du nyuddannet akademiker og er du ledig? Føler du at du mistrives i din ledighedsperiode? Så er du ikke alene. Læs med i denne artikel, hvor vi tager en snak med Lærke Thrysøe Nielsen fra LONA, der har foretaget en trivselsundersøgelse blandt nyuddannede akademikere under deres ufrivillige ledighedsperiode.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kære ledig - sådan holder du dig selv i gang

Det kan være svært at holde sig selv i gang mens man er ledig. Men hvordan bevarer man motivationen, og undgår frustrationer? Læs med i denne artikel og få inspiration til, hvordan du kan holde dig selv i gang, mens du er ledig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Guide: Digital Messe for Ledige 2022

Med denne guide er du godt forberedt til Digital messe for ledige 2022. Vi gennemgår hvordan du registrerer dig og hvordan du navigerer i platformen. Se mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Skal dine borgere med til digital messe for ledige 2022?

Vi afholder vores online messe for ledige tirsdag den 1. februar 2022. Messen er et gratis tilbud, og er særligt relevant for borgere, der leder efter opkvalificerende kurser eller uddannelser.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Udbydere på Digital Messe for ledige 2022

Digital messe for ledige slår sine digitale døre op tirsdag den 1. februar 2022! For at hjælpe dig med at forberede dig så godt som muligt, viser vi dig nedenfor listen over alle de udbydere, som du vil kunne møde på Digital Messe for Ledige 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Digital messe for ledige 2022

Vi afholder vores online messe for ledige tirsdag den 1. februar 2022. Messen er et gratis tilbud, og er særligt relevant for dig, der leder efter opkvalificerende kurser eller uddannelser! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv klar til SOSU: Et kursus der gør en forskel

Er du god til mennesker? Har du mod på at hjælpe og pleje ældre i deres hjem eller på plejecenter? Så kan en fremtid inden for velfærdsområdet måske være lige noget for dig! Find ud af det med kurset Bliv klar til SOSU. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Virtual event - Digital messe for ledige

Vores virtuelle event 'Digital messe for ledige' var en succes, da vi afholdte det første gang i januar 2021 - men hvorfor? Læs mere om virtuelle events i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mentor: Få dybere indsigt i dig selv - og andre

Ud fra kompetencer og gennem egne erfaringer, hælper, støtter og vejleder en mentor en person i en given periode. Ved du hvad det kræver at blive mentor? Læs med her, og få svaret!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Opsparing – en økonomisk buffer, hvis du bliver ledig

Det kan være mange gode grunde til at spare op, men har du overvejet at ledighed kan være endnu en god grund? Læs her hvordan du kan spare op, så du er klar med en økonomisk buffer hvis uheldet er ude og du er blevet ledig. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2023

Gratis kurser for ledige - sådan får du adgang

Vidste du, at der findes en masse kurser, du som ledig kan tage 100% gratis? Læs her, hvordan! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2023

Forskellen på jobplankurser og 6 ugers jobrettet uddannelse

Vidste du at Jobplankurser og 6 ugers jobrettet uddannelse ikke er det samme? Læs med i denne korte guide, og bliv klogere på emnet!

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2023

Positivlisten: Nationale vs regionale positivliste

Ved du, hvad forskellen på den nationale og den regionale positivliste er? Læs med her, og bliv klogere på emnet!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2021

Sådan tager du et kursus i en tilstødende region

Tænker du på at tage et kursus fra positivlisten, men kan ikke finde kurset i din egen region? Så er der heldigvis håb for dig, for du kan også søge i tilstødende regioner. Læs her, hvordan du gør!

Læs mere
Sidst opdateret 10-08-2023

Positivlisten guide - Alt du skal vide som ledig

I denne guide har vi samlet alt, du som ledig skal vide om positivlisten, 6-ugers jobrettet uddannelse & jobplankurser. Læs om reglerne, kravene til dig, og hvordan du kommer på et opkvalificerende kursus.

Læs mere