Vis kurserforledige.com som: Mobile
Gør dig attraktiv for din kommende arbejdsgiver med videokompetencer på CV'et

Gør dig attraktiv for din kommende arbejdsgiver med videokompetencer på CV'et

Det kan være svært at gennemskue, hvilke kompetencer du skal have på dit CV, for at skille dig ud af mængden, og gøre dig selv interessant overfor en potentiel arbejdsgiver. Men hvis man spørger Steven Changtrakul fra North Creative Academy, er der særligt én ting, du gør klogt i at investere i: Videokompetencer. Få begrundelsen her. 


Udviklingen af videocontent taler sit tydelige sprog, og der er klare indikationer af, hvordan brugen af video bliver i fremtiden, og hvor denne tendens bevæger sig hen. Anvendelsen af video som kommunikations- og markedsføringsværktøj kommer bestemt ikke til at falde i fremtiden, og det kan alt andet lige komme til at betyde tilpasning. Både fra et virksomhedsperspektiv, men i særdeleshed også i forhold til den enkelte medarbejders perspektiv og dennes kompetencer.

Virksomheder anvender ikke video uden grund, og hvis man spørger Steven Changtrakul, har pandemien givet denne trend et skub, selvom den allerede var på vej. Videocontent er nemlig langt mere effektivt end statisk indhold, og pandemien har rykket os som forbrugere, så vi er blevet langt mere modtagelige overfor denne form for content gennem de seneste år. Dette gør selvfølgelig også, at virksomhederne har fået øjnene op for video som værktøj.

"Allerede nu ser vi, at flere og flere virksomheder efterspørger videokompetencer. Vi skal ikke langt tilbage, før det så helt anderledes ud, og efterspørgslen efter kompetencer inden for videoproduktion var nærmest ikke eksisterende. Laver vi for eksempel en søgning på Jobindex efter stillingsopslag indenfor marketing og kommunikation, hvor videokompetencer er hovedfokus eller indgår som en del af kravene, er der store forskelle. I september 2022 var der 93 stillingsopslag, hvor videokompetencer indgik som en del af kravene. I september 2020 var der 3. Disse kompetencer efterspørgses altså i langt højere grad end tidligere, og dette af store såvel som små og mellemstore virksomheder," lyder det fra Steven Changtrakul. Disse kompetencer kan derfor sørge for, at dit CV skiller sig ud.

Hvorfor videokompetencer

Video er som format et rigtig stærkt værktøj, der giver dig en lang række muligheder. Særligt hvis du ved, hvordan du skal udnytte disse muligheder. Som forbrugere er vi langt mere tilbøjelige til at interagere med video content på online platforme, fremfor statisk indhold. Steven Changtrakul peger blandt andet på statistikker der viser, at video på sociale medier bliver delt op til 12 gange mere end statisk indhold. Hvis dette ikke i sig selv er overbevisende nok, så viser statistikker også, at lige nu udgør 82% af alt den internettrafik der er, bruges på at se online video. Steven Changtrakul uddyber med, at dette er på tværs af alle aldersgrupper, hvorfor de fleste virksomheder kan være med i brugen af videocontent. 

Der er derfor rigtig gode muligheder for, at din kommende arbejdsgiver allerede efterspørger videomateriale som en del af virksomhedens content til markedsføring og kommunikation, eller i hvert fald kommer til at efterspørge det i nærmeste fremtid. Så hvis du har disse kompetencer på dit CV, er du allerede et skridt foran. 

Fordele ved inhouse videokompetencer

Når man kigger på landskabet i forhold til kommunikation og markedsføring i bredeste forstand, kan man med andre ord ikke længere være i tvivl om, at video indtager en meget større del af den måde, en virksomhed kommunikerer med deres målgruppe. At kunne producere video indhold inhouse bliver derfor mere og mere udbredt, og det kan derfor være en god ide at investere i netop disse kompetencer. Når kravet fra forbrugeren bliver så stort, og det er denne type content de gerne vil interagere med, så giver det ikke længere mening at outsource dette, beskriver Steven Changtrakul. 

Der kan derfor være flere fordele ved at have disse kompetencer inhouse. Udover at det er billigere, vil personen også være en del af holdet, og det kan medvirke, at resten af teamet performer langt bedre foran kameraet fordi man er mere afslappet og mere tryg. Endvidere vil denne medarbejder kende virksomheden, og har en stærkere fornemmelse af, hvad der skal være en del af videoproduktionen og hvad virksomheden efterspørger. 

For dig som holder kameraet vil der også være en lang række fordele. Det vil være nemmere og mere naturligt at skabe videoer løbende, og der vil muligvis være adgang til øjeblikke i hverdagen, som en ekstern video content producer ville gå glip af. Videoer i dag behøver nemlig ikke være så polerede, som du måske går og forestiller dig. Forbrugerne efterspørger i højere grad autenticitet, hvilket øjeblikke fra virksomhedens almindelige hverdag helt naturligt vil bidrage med.

Autentisk content er vejen frem

"Den udvikling, der har været de senere år, hvad video angår, er, at man i mange tilfælde går væk fra production value, altså hvor flot videoen skal være, og kommer mere ind på autenticitet. Det er altså ikke længere nødvendigt at have meget store og flotte videoproduktioner, for at den klarer sig godt," uddyber Steven Changtrakul. Forbrugerne vil i højere grad have autentisk indhold, der lige så vel kan være optaget på et mobilkamera som på et dyrt og professionelt videokamera.

Som nævnt er anvendelse af levende billeder inden for marketing og kommunikation altså blevet en helt almindelig del af virksomheders måde at kommunikere med deres kunder. Med videokompetencer på dit CV er der derfor gode chancer for, at du skiller dig ud af mængden. Og her kan North Creative Academy hjælpe dig.

Hvem er North Creative Academy

North Creative Academy er en kursusvirksomhed, der har fokus på den professionelle del af den kreative branche, hvilket blandt andet indebærer produktion af videocontent, herunder at optage og redigere, samt lyd og lys. Holdet bag North Creative Academy har en baggrund indenfor film, tv og markedsføring, hvorfor dette er et helt naturligt fokuspunkt for dem.

North Creative Academy efteruddanner og uddanner nye såvel som erfarne inden for video samt film og tv-produktion, samt medarbejdere inden for marketing og kommunikation. Dette sker blandt andet gennem deres Video Producer uddannelse. 

Video Producer Uddannelse

Video Producer Uddannelsen hos North Creative Academy lærer du at tilrettelægge, optage og redigere professionelt video content, og trin for trin vil du få de kompetencer der skal til, for at du kan lave film til markedsføring og kommunikation på eksempelvis hjemmesider og sociale medier. Samtidig vil du her opnå viden om, hvordan du tilpasser din video til de forskellige formater, og til den platform, du ønsker at din video skal bruges.

Denne seks ugers uddannelse er bygget op over 8 moduler, hvor du blandt andet vil lære om:

  • De helt grundlæggende elementer ved videoproduktion
  • Kameraters forskellige funktioner, indstillinger og muligheder
  • Lysopsætning og billedkomposition
  • Hvordan du får det optimale ud af video som værktøj
  • Hvordan du kan anvende storytelling i din kommunikation
  • Hvordan du klipper dine optagelser sammen
  • Arbejdet med lydoptagelse og lydredigering i din videoproduktion.

Alt dette vil give dig den nødvendige viden og de kompetencer der skal til, så du efterfølgende kan lave din egen videoproduktion til online medier. Som Steven Changtrakul fortæller, er denne miniuddannelse praktisk orienteret, og du vil blive udstyret med de nødvendige værktøjer og videokompetencer, så du kan gå direkte ud og anvende det med det samme.

Vil give de bedste forudsætninger

Hos North Creative Academy ønsker de at give deres kursister de bedste forudsætninger. Dette sker blandt andet ved, at de hos akademiet har fokus på at finde de bedste undervisere til deres kurser og uddannelser. Hver underviser er tilpasset det emne, der undervises i, og har specialiseret sig inden for netop det felt og det enkelte håndværk.

Som Steven Changtrakul beskriver det: "Hvis vi underviser i forskellige discipliner, det kunne for eksempel være inden for kamera eller tv, så er det professionelle video- eller tv-fotografer, der kommer til at undervise i lige netop det. Det er professionelle klippere, professionelle manuskriptforfattere osv., der har mange års praktisk erfaring. Vi gør derfor meget ud af at finde de helt rigtige undervisere, og de vil oftest være blandt de bedste inden for netop deres felt.

Læs mere om Video Producer uddannelsen her

Michelle Hjorth
Digital Content Editor