Vis kurserforledige.com som: Mobile
Opsparing - en økonomisk buffer

Opsparing – en økonomisk buffer, hvis du bliver ledig

Det kan være mange gode grunde til at spare op. De fleste sparer ofte op for enten at kunne realisere deres drømme, eller alternativt for at have en økonomisk buffer i tilfælde af, at uheldet er ude. Det kan f.eks. være en vaskemaskine eller en bil, der går i stykker – her er det rart at have en opsparing at kunne tage af, så der ikke skal lånes penge til sådanne uforudsigelige udgifter.

Et uheld kan dog være meget mere end en defekt vaskemaskine eller bil; det kan også være, at du er uheldig at blive ledig. Har du betalt penge ind til en a-kasse og i øvrigt overholdt gældende regler, har du nogle rettigheder, der blandt andet betyder, at du kan få dagpenge i den første ledighedsperiode, og efterfølgende kan du risikere at skulle på kontanthjælp.

I sådanne tilfælde er det også vigtigt at have en opsparing. Den betyder, at livet på dagpenge ikke bliver alt for sur, da du kan supplere med penge fra opsparingen. Dog skal du være opmærksom på, at der gælder særlige regler ift. opsparing, for at være berettiget til kontanthjælp.

Flere måder at spare op på

Synes du, at det lyder som en god idé at spare op til en økonomisk buffer? Hvis svaret er ja, så kan du glæde dig over, at der er mange forskellige måder at spare op på. Fælles for dem alle er selvfølgelig, at det gælder om at lægge en del af dine indtægter til side. Men det er kun den ene del af at spare op.

Udover at lægge penge til side bør du nemlig også overveje at investere din opsparing, så dine penge begynder at tjene flere penge til dig. Det kan du f.eks. gøre ved at investere i aktier, obligationer, futures eller noget helt fjerde. Og tænker du nu, at du ikke ved noget som helst om at investere i f.eks. futures, kan du nemt finde masser af info herom. Kom i gang med futures og lær mere om denne investeringsform her.

Opsparing tager tid

Når du påbegynder din opsparing, er tålmodighed en dyd. Du skal ikke forvente at blive velhavende i løbet af ingen tid, men sørger du for konsekvent at lægge en del af din opsparing til side, og samtidig investere denne fornuftigt, kan du med tiden opnå en rigtig fin opsparing. Jo større din opsparing er, jo flere penge vil den desuden selv generere. Sagt med andre ord – jo flere penge, du har, jo flere penge tjener de til dig.

Det gælder blot om at komme i gang; så slipper du for at skulle leve af pasta og ketchup, hvis uheldet er ude, og du skulle gå hen og blive ledig.

Michelle Hjorth
Digital Content Editor