Kurser for ledige

Almen fødevarehygiejne

Længde
3 dage
Uddannelsen er på
Dansk
Længde
3 dage
Uddannelsen er på
Dansk
Få mere information om uddannelsen 👍

Kursusbeskrivelse

Almen fødevarehygiejne

- 3 dages kursus for ledige

Har du styr på hygiejnen?
Det formelle krav om, at alle medarbejdere der arbejder med fødevarer skal have et hygiejnebevis er bortfaldet, men Fødevarestyrelsens krav om overholdelse af gældende hygiejneregler fastholdes fortsat. Det betyder, at hvis du ikke kan dokumenterer, at oplæringen indenfor hygiejneområdet i orden ved kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen, så får du en bøde og bliver pålagt nyt kontrolbesøg. Så deltag på dette kursus og få styr på hygiejnereglerne. 

Kurset er et AMU-kursus, mål: 45818. Efter endt kursus udstedes et kompetencegivende uddannelsesbevis. Kurset indeholder ingen prøve
Du får kendskab til de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse, og du bliver bevidst om sammenhængen mellem udbrud af fødevarebårne sygdomme og den hygiejniske overvågning ved produktionen. 

Du lærer at:

  • anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg, herunder de relevante branchekoder.
  • anvende principperne i risikoanalyse, påvise de kritiske punkter og fastlæggelse af systematiske overvågningsprocedurer.
  • forstå betydningen af at følge op på virksomhedens fastlagte systematiske overvågningsprocedurer, herunder rette opståede fejl i produktionen.
  • udføre egenkontrol i en aktuel produktion, herunder tage de nødvendige forholdsregler ved krydskontamination.
  • have kendskab til hygiejnebekendtgørelsens regler om opbevaring af fødevarer og om håndtering i opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og kunne forstå, hvor vigtigt det er at føre egenkontrol på arbejdet efter disse regler.
  • at håndtere de specielle forhold vedrørende brug af æg.
  • efterleve principperne for god personlig hygiejne og rengøring.
  • forstå, hvor vigtig korrekt personlig hygiejne og rengøring er for fødevaresikkerheden
  • få kendskab til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og offentliggørelse af tilsynsresultater samt funktionen ved godkendelse af virksomheder.

Kurset varer 3 dage og afvikles alle dage fra kl. 8.15-15.40.

Kurset er et AMU-kursus, mål 45818.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Almen fødevarehygiejne
Kom i kontakt med udbyderen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Tech College Aalborg
Øster Uttrup Vej 1
9000 Aalborg

Tag kurser og efteruddannelse på Nordjyllands største erhvervsskole

Vi har en lang række kurser inden for blandt andet grafisk design, online marketing, billedbehandling, foto, el, VVS, automatik, epoxy m.fl. - branchekurser for dig, der allerede er faglært inden for et bestemt fag. - jobforberedende kurser for dig, der...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret