Kurser for ledige

Lean ledelse i praksis - med Six Sigma

Lederne Kompetencecenter , i København (+1 lokationer)
Længde
6 uger
Næste startdato
2 maj, 2024 (+3 startdatoer)
Uddannelsesform
Online, Holdundervisning
Uddannelsen er på
Dansk
Længde
6 uger
Næste startdato
2 maj, 2024 (+3 startdatoer)
Uddannelsesform
Online, Holdundervisning
Uddannelsen er på
Dansk
Få mere information om uddannelsen 👍

Fremragende kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Kursusbeskrivelse

Lean ledelse i praksis - med Six Sigma certificering

Lean kan implementeres i alle andre steder, hvor de samme processer og arbejdsgange gentager sig. En succesfuld implementering af lean giver styr på virksomhedens processer og ressourcer, høj produktivitet, motiverede medarbejdere og tilfredse kunder.

På dette akademifag får du indsigt i et af de mest anvendte management-værktøjer til at optimere processer, skære overflødige elementer fra, sætte kunden i centrum og involvere dine medarbejdere. På faget træner du din evne til at skitsere effektive løsninger og kommunikere dem tydeligt.

Fjern spild og ret fokus imod det, der skaber reel værdi for kunderne

 • Lær at bruge redskaber som De 5S'er, Kanban tavler og De 7 spildtyper
 • Bliv i stand til at analysere og kvalificere årsager til flaskehalse, spild og overflødige processer
 • Lær at opbygge et velfungerende team, som bidrager aktivt til arbejdet med lean
 • Få 10 ECTS-point fra AU i ledelse

Akademifagets forløb

I undervisningen har vi fokus på, hvordan du anvender Lean i praksis, og vi inddrager de erfaringer, som du og de andre deltagere har gjort sig med lean. Undervisningen er struktureret omkring fire hovedtemaer, som er skitseret i følgende model og forklaret nedenfor:

Introduktion til lean-filosofien og værktøjerne
Du bliver først og fremmest introduceret dig for lean-filosofien og de værktøjer, den tilbyder. Vi øver anvendelsen af værktøjerne på cases fra virkeligheden og har fokus på, hvordan man bruger lean i praksis, hvad der virker, og hvor faldgruberne findes.

Ledelse - involvering, samarbejde og kommunikation
Når vi stiller skarpt på ledelsesdelen af lean har vi fokus på, hvordan du som leder skaber resultater gennem involvering, samarbejde og kommunikation, og hvordan du får opbakning til de forandringer, du og din virksomhed vil gennemføre. 

Anvendelse af lean-værktøjer i praksis
Som det sidste tema retter vi igen fokus på lean-værktøjerne og ser på, hvordan de hænger sammen, og hvornår de bør anvendes. Du får desuden mulighed for at teste værktøjerne i praksis ved at løse problemer for en konkret virksomhed.

Eksamen
Som afslutning på uddannelsen afholdes en eksamen. Eksamensformen er en mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase. Består du eksamen, får du 10 ECTS point på akademiniveau.

Undervisere:

Rune Josefsen:

Rune er partner i konsulenthuset Kvalitor. Han har arbejdet med optimering af processer i samarbejde med blandt andre Danske Bank, TDC, Egmont og A.P. Møller-Mærsk. Rune er uddannet cand.scient.soc. og har tidligere været chefkonsulent i Accenture og afdelingsleder i IBM.

Pernille Krogh:

Pernille arbejder blandt andet som konsulent for Ledernes Kompetencecenter og som Management konsulent hos Howbiz og Center for Lean. Hun har en bred erhvervsmæssig erfaring med bl.a. implementering af Lean Kultur samt en HD i Organisation & Ledelse, specialiseret indenfor Lean Management.

Startdato

Vælg mellem 3 startdatoer

2 maj, 2024

 • Online
 • Fjernundervisning
 • Dansk
 • Ansøgningsfrist: Senest en uge inden kursusstart.

9 september, 2024

 • Holdundervisning
 • København
 • Dansk
 • Ansøgningsfrist: Senest en uge inden kursusstart.

6 november, 2024

 • Online
 • Fjernundervisning
 • Dansk
 • Ansøgningsfrist: Senest en uge inden kursusstart.

Tilmelding til kurset

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:

 • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
 • Grunduddannelse for voksne (GVU)
 • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
 • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Uddannelsen er normeret til fuld tid, men der er ikke undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver og eksamensforberedelse mellem modulerne.

Eksamen og ECTS-point

Som en del af kursusforløbet bliver du certificeret i Six Sigma. Six Sigma er en anerkendt og udbredt metode til at optimere forretningsprocesser.

Når du kobler Lean ledelse med Six Sigma metoden, har du kompetencerne til at forbinde den overordnede strategi med det jordnære arbejde, og sikre løbende forbedringer i hverdagen. Det resulterer i effektiv kvalitetsstyring og optimale forretningsprocesser.

Målgruppe

Akademifaget er både for dig, der vil arbejde som lean-konsulent og dig, der som leder eller medarbejder skal arbejde med lean i praksis.

Pris

Kurset bevilges af dit jobcenter/a-kasse. 

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Lean ledelse i praksis - med Six Sigma
Kom i kontakt med udbyderen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Evalueringer

Gennemsnit 5

Baseret på 1 evalueringer
Evaluer udbyderen her!
5/5
Dennis O. Madsen
03 nov 2012

Så godt som det kan gøres! -Underviserene er dedikerede udover forventning, og virkelig interesserede i at eleverne bliver solidt klædt på i LEAN. - Materialet, er genial...

Vis alt
Lederne Kompetencecenter
Vermlandsgade 65
2300 København S

Kurser for ledige - udnyt din tid med et 6 ugers uddannelsesforløb

Vi har et bredt udvalg af godkendte kurser og uddannelser for ledige, så du kan udnytte din ledighedsperiode til at udvikle nye færdigheder. Vores kurser til ledige kan vare op til 6 uger, og er alle godkendte forløb fra den...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret