Vis kurserforledige.com som: Mobile

Lean ledelse i praksis - med Six Sigma

Ledernes KompetenceCenter
Kurser for ledige
6 uger
Dansk
Sidste ansøgningsfrist: Senest en uge inden kursusstart
Startdato
København
12-03-2020 09:00  
12-05-2020 09:00  
Århus
17-03-2020 09:00  
17-08-2020 09:00  
Viborg
04-05-2020 09:00  
05-10-2020 09:00  

Kursusbeskrivelse

Lean ledelse i praksis - med Six Sigma certificering

Lean kan implementeres i alle andre steder, hvor de samme processer og arbejdsgange gentager sig. En succesfuld implementering af lean giver styr på virksomhedens processer og ressourcer, høj produktivitet, motiverede medarbejdere og tilfredse kunder.

På dette akademifag får du indsigt i et af de mest anvendte management-værktøjer til at optimere processer, skære overflødige elementer fra, sætte kunden i centrum og involvere dine medarbejdere. På faget træner du din evne til at skitsere effektive løsninger og kommunikere dem tydeligt.

Fjern spild og ret fokus imod det, der skaber reel værdi for kunderne

  • Lær at bruge redskaber som De 5S'er, Kanban tavler og De 7 spildtyper
  • Bliv i stand til at analysere og kvalificere årsager til flaskehalse, spild og overflødige processer
  • Lær at opbygge et velfungerende team, som bidrager aktivt til arbejdet med lean
  • Få 10 ECTS-point fra AU i ledelse

Akademifagets forløb

I undervisningen har vi fokus på, hvordan du anvender Lean i praksis, og vi inddrager de erfaringer, som du og de andre deltagere har gjort sig med lean. Undervisningen er struktureret omkring fire hovedtemaer, som er skitseret i følgende model og forklaret nedenfor:

Introduktion til lean-filosofien og værktøjerne
Du bliver først og fremmest introduceret dig for lean-filosofien og de værktøjer, den tilbyder. Vi øver anvendelsen af værktøjerne på cases fra virkeligheden og har fokus på, hvordan man bruger lean i praksis, hvad der virker, og hvor faldgruberne findes.

Ledelse - involvering, samarbejde og kommunikation
Når vi stiller skarpt på ledelsesdelen af lean har vi fokus på, hvordan du som leder skaber resultater gennem involvering, samarbejde og kommunikation, og hvordan du får opbakning til de forandringer, du og din virksomhed vil gennemføre. 

Anvendelse af lean-værktøjer i praksis
Som det sidste tema retter vi igen fokus på lean-værktøjerne og ser på, hvordan de hænger sammen, og hvornår de bør anvendes. Du får desuden mulighed for at teste værktøjerne i praksis ved at løse problemer for en konkret virksomhed.

Eksamen
Som afslutning på uddannelsen afholdes en eksamen. Eksamensformen er en mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase. Består du eksamen, får du 10 ECTS point på akademiniveau.

Undervisere:

Rune Josefsen:

Rune er partner i konsulenthuset Kvalitor. Han har arbejdet med optimering af processer i samarbejde med blandt andre Danske Bank, TDC, Egmont og A.P. Møller-Mærsk. Rune er uddannet cand.scient.soc. og har tidligere været chefkonsulent i Accenture og afdelingsleder i IBM.

Pernille Krogh:

Pernille arbejder blandt andet som konsulent for Ledernes Kompetencecenter og som Management konsulent hos Howbiz og Center for Lean. Hun har en bred erhvervsmæssig erfaring med bl.a. implementering af Lean Kultur samt en HD i Organisation & Ledelse, specialiseret indenfor Lean Management.

Målgruppe

Akademifaget er både for dig, der vil arbejde som lean-konsulent og dig, der som leder eller medarbejder skal arbejde med lean i praksis.

Tilmelding til kurset

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:

  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Uddannelsen er normeret til fuld tid, men der er ikke undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver og eksamensforberedelse mellem modulerne.

Eksamen og ECTS-point

Som en del af kursusforløbet bliver du certificeret i Six Sigma. Six Sigma er en anerkendt og udbredt metode til at optimere forretningsprocesser.

Når du kobler Lean ledelse med Six Sigma metoden, har du kompetencerne til at forbinde den overordnede strategi med det jordnære arbejde, og sikre løbende forbedringer i hverdagen. Det resulterer i effektiv kvalitetsstyring og optimale forretningsprocesser.

Pris

Kurset bevilges af dit jobcenter/a-kasse. 

Om udbyderen

Ledernes KompetenceCenter

6 ugers jobrettet uddannelse i ledelse

Hos Ledernes KompetenceCenter tager vi udgangspunkt i det, du allerede kan. Vi hjælper dig til at udnytte dine kompetencer fuldt ud og bringer dig videre med ny viden og værktøjer, så du kan blive endnu bedre. Vi kan ikke love...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Ledernes KompetenceCenter

Vermlandsgade 65
2300 København S

 Vis telefonnummer
www.lederne.dk/kompetencecenter


Evalueringer

Gennemsnit 5

Baseret på 1 evalueringer

Dennis O. Madsen
(5)
Så godt som det kan gøres! -Underviserene er dedikerede udover forventning, og virkelig interesserede i at eleverne bliver solidt klædt på i LEAN. - Materialet, er genialt og omfattende, men LEAN udarbejdet, enkelt struktureret, og praktisk dækkende. Det er enhver LEAN udøver værdig.
Få information

Udfyld formularen for mere information om Lean ledelse i praksis - med Six Sigma

Tilmeld dig kurserforledige.com's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer

Du vil måske også være interesseret i: