Det meningsfulde liv - mennesker med demens

ZBC
5 dage
Kurser for ledige
Roskilde
Startdato: Løbende opstart - Roskilde
3.179 DKK Momsfri

Kursusbeskrivelse

Det meningsfulde liv - mennesker med demens

Du arbejder ud fra en demensfaglig viden med særligt fokus på aktiviteter i relation til mennesker med demens. Med udgangspunkt i en personcentreret tilgang har du særligt fokus på aktivitetens betydning for meningsfuldhed og forøget livskvalitet. Du arbejder desuden med planlægning af og evaluering af aktiviteter både i forhold til individuelle aktiviteter og gruppeaktiviteter. Endelig får du fokus på relationsskabende faktorer, herunder kommunikationens betydning i oplevede meningsfulde aktiviteter hos mennesker med demenssygdom.

Beskrivelse

Med udgangspunkt i en personcentreret tilgang, demensfaglig forståelse og metoder kan deltageren:

  • Tage selvstændige initiativer og skabe vilkår for rammer til individuelle- og gruppeaktiviteter for mennesker med demens.
  • Planlægge relevante aktiviteter, der tager afsæt i menneskets livshistorie, personlighed, og deraf oplevet meningsfuldhed, aktiv medvirken og mulighed for sociale relationer.
  • Anvende metoder til analyse, refleksion og evaluering af igangsatte aktiviteter med udgangspunkt i det enkelte menneskes ønsker og behov for meningsfuld aktivitet, og tegn på understimuli/overstimuli.
  • Identificere behov og inddrage mennesket med demenssygdom i brugen af relevant velfærdteknologi, med henblik på yderligere oplevet trivsel og livskvalitet.
  • Anvende relevante kommunikationsformer i aktiviteten i relationen til og samarbejdet med mennesket med en demenssygdom og dennes eventuelle pårørende.

Målgruppe

Medarbejdere, der arbejder i job eller søger job svarende til social- og sundhedshjælpere henholdsvis social- og sundhedsassistenter, pædagogiske assistenter m.fl., og som har erfaring med arbejdet med personer med demens. Det anbefales at man i forvejen har kendskab til arbejdet med mennesker med demens i egen praksis og at man har en grundlæggende viden om demenssygdom svarende til arbejdsmarkedsuddannelsen "42673 Personer med demens, sygdomskendskab" og/eller "44327 Omsorg for personer med demens" eller lignende kvalifikationer.

Pris

AMU-pris: 0,00 kr. 

Uden for målgruppe: 3.179,00 kr. 

Om udbyderen

ZBC har over 6.000 årselever, cirka 1.000 ansatte og adresser i Slagelse, Ringsted, Køge, Roskilde, København, Kalundborg, Holbæk, Næstved og Vordingborg. Vi har Danmarks bredeste udbud af erhvervsuddannelser samt HHX, HTX og 10. klasse. Dertil kommer et stort udvalg af...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Det meningsfulde liv - mennesker med demens
Kom i kontakt med udbyderen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

ZBC

Sealandia Park 6-8
4100 Ringsted

 Vis telefonnummer
kurser.zbc.dk


Få information

Udfyld formularen for mere information om Det meningsfulde liv - mennesker med demens

Tilmeld dig kurserforledige.com's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.