Kurser for ledige

Sikkerhed ved arbejde med asbestholdige materialer

EUC Sjælland, i Haslev
Længde
4 dage
Heltid/Deltid
Heltid
Længde
4 dage
Heltid/Deltid
Heltid
Få mere information om uddannelsen 👍

Fremragende kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Kursusbeskrivelse

Sikkerhed ved arbejde med asbestholdige materialer

Skolefagkode: 45845

Formål

Deltagerne kan i henhold til gældende regler arbejde med asbestholdige materialer, samt medvirke ved nedrivning af asbestholdige materialer udvendigt og indvendigt i bygninger, skibe, tog og maskiner m.v., hvor dette materiale har været anvendt som isolering mod varme, kulde, støj, fugt og brand jf. BEK. nr. 1978 af 27/10/2021 om arbejdsmiljøfaglige uddannelser.

Indhold

Deltagerne kan i henhold til gældende regler arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt med asbestholdige materialer, samt udføre nedrivning af asbestholdige materialer udvendigt og indvendigt i bygninger, skibe, tog og maskiner m.v., hvor dette materiale har været anvendt som isolering mod varme, kulde, støj, fugt og brand.Deltagerne kan udføre arbejdet ud fra kendskab til lovgrundlaget, herunder ansvarsfordelingen i forhold til relevante aktører.Deltagerne kan udføre asbestsanering inden for forskellige arbejdsområder, fx nedrivning af bløde beklædningsplader eller fjernelse af asbestholdigt isolering i bygninger, tog eller skibe.Deltagerne kan udføre arbejdet sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt på baggrund af kendskab til:- Asbests egenskaber og virkninger for sundhed, herunder at rygning forstærker sundhedsfaren fra asbest- Materialer, der kan formodes at indeholde asbest- Aktiviteter, der kan medføre udsættelse for asbest, og betydningen af forebyggende foranstaltninger for at formindske eksponeringen- Sikre arbejdsmetoder og personlige værnemidler- Formålet med og det rette valg af åndedrætsværn samt hermed forbundne begrænsninger og rigtig anvendelse- Nødforanstaltninger- Rengøringsprocedurer- Håndtering, emballering og bortskaffelse af affald- HelbredskontrolDeltagerne kan vurdere om arbejdet som helhed er planlagt forsvarligt for at arbejdet kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt, set i relation til: - Instruktionen fra arbejdsgiveren- Opgaven dvs. hvilket arbejde, der skal udføres, fx om der er tale om en mindre nedrivning (udskiftning af enkelte loftplader) eller fjernelse af et stort areal. Der kan også være tale om fjernelse af rørisolering eller cementbundne plader- Egen sikkerhed i forbindelse med forberedelsen til nedrivningen, opstilling af udsugnings- og ventilationsudstyr, opstilling af inddækning og sluse- Leverandørbrugsanvisninger på det tekniske udstyr samt på de personlige værnemidler- Det udleverede materiel, værktøjer og personlige værnemidler- Nedrivningsstedet, herunder afgrænsning og afskærmning fra omgivelserne- Afvigelser af betydning for en forsvarlig nedrivning eller fjernelse af de asbestholdige materialer, både af hensyn til egen sikkerhed og af hensyn til omgivelsernes sikkerhed, som skal rapporteres.

Målgruppe

Forudsætninger

Ingen.

Pris

Faglært/ufaglært: kr. 536,00
Videreuddannet: kr. 3.697,80
Jobcenter/kommune: kr. 3.697,80

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Sikkerhed ved arbejde med asbestholdige materialer
Kom i kontakt med udbyderen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
EUC Sjælland
Finlandsgade 18
4690 Haslev

EUC Sjælland

EUC Sjælland er en selvejende uddannelsesinstitution, der tilbyder: HTX Teknisk gymnasium EUD Erhvervsuddannelser EUV Erhvervsuddannelser (erhvervsuddannelser for voksne) EUX Erhvervsuddannelser (erhvervsfaglig studentereksamen) AMU Arbejdsmarkedsuddannelser Skolen blev oprettet i 1999 ved en fusion mellem to tekniske skoler og en håndværkerskole. I...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret