Arbejdet som dagplejer

ZBC
Kurser for ledige
15 dage
Startdato
Roskilde
Løbende opstart  
9.077 DKK
Slagelse
Løbende opstart  
9.077 DKK

Kursusbeskrivelse

Arbejdet som dagplejer

På uddannelsen får du de grundlæggende kompetencer til at varetage arbejdet som dagplejer. Du lærer at arbejde ud fra det fælles pædagogiske grundlag med fokus på børnesyn, børneperspektiver, børnefællesskaber, leg og det brede læringsbegreb. Du får viden om, hvordan du tilrettelægger pædagogiske læringsmiljøer gennem hele dagen i et anerkendende samspil med børnene og i forhold til at samarbejde med forældrene omkring barnets trivsel, udvikling, læring og dannelse. Gennem uddannelsen er der fokus på samarbejdet med andre dagplejere, dagplejepædagogen m.fl. samt lovgrundlaget for dagtilbud som afsæt for det daglige pædagogiske arbejde i dagplejen.

Beskrivelse

Med udgangspunkt i den pædagogiske læreplan, det pædagogiske grundlag, børnesyn og børns trivsel, udvikling, læring og dannelse, kan deltageren handle med fokus på børneperspektiver, leg og det brede læringsbegreb. Herunder kan deltageren:

  • Tilrettelægge trygge og udviklende læringsmiljøer gennem barnets hverdag samt understøtte børnefællesskaber på tværs af alder, køn og etnicitet.
  • Etablere et relationelt anerkendende samspil med børnene og tilrettelægge fysiske, psykiske og æstetiske læringsmiljøer.
  • Have fokus på børn med særlige behov og understøtte barnets trivsel, udvikling, læring og dannelse.
  • Indgå i en ligeværdig og respektfuld dialog i forhold til forældresamarbejdet.
  • Handle ud fra lovgrundlag for dagtilbud, kommunale og lokale retningslinjer, i relation til den pædagogiske praksis i dagplejen, og forholde sig til de særlige vilkår, der er ved primært at arbejde alene og i eget hjem.
  • Samarbejde med dagplejere og dagplejepædagogen om fælles aktiviteter og kontinuerligt justere og udvikle dagplejens pædagogiske praksis, herunder de arbejdspladsrelaterede områder som hygiejne, ergonomi og andre arbejdsmiljømæssige forhold på arbejdspladsen.
  • Indgå i et tværfagligt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere om indsatser i relation til børns trivsel og udvikling.
  • Handle på pædagogiske udfordringer, planlægge, reflektere over og evaluere egen pædagogisk praksis, herunder arbejde med observationsmetoder, praksisfortællinger og evalueringsmetoder.

Målgruppe

Dagplejere i offentlige og private dagtilbud.

Pris

AMU-pris: 0 kr. 

Uden for målgruppe: 9.077,00 kr. 

Om udbyderen

ZBC har over 6.000 årselever, cirka 1.000 ansatte og adresser i Slagelse, Ringsted, Køge, Roskilde, København, Kalundborg, Holbæk, Næstved og Vordingborg. Vi har Danmarks bredeste udbud af erhvervsuddannelser samt HHX, HTX og 10. klasse. Dertil kommer et stort udvalg af...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Arbejdet som dagplejer
Kom i kontakt med udbyderen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

ZBC

Sealandia Park 6-8
4100 Ringsted

 Vis telefonnummer
kurser.zbc.dk


Få information

Udfyld formularen for mere information om Arbejdet som dagplejer

Tilmeld dig kurserforledige.com's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.