Vis kurserforledige.com som: Mobile

Stress og trivselsvejleder

Triocon
7 dage over 6 uger
Kurser for ledige
Ballerup, København
Startdato: April 2019 - Ballerup
13.300 DKK Momsfri

Kursusbeskrivelse

Stress og trivselsvejleder  - Forløb på den regionale positivliste i Region Sjælland og København

Forløbet henvender sig bredt til mennesker der arbejder med andre menneskers udvikling, Lærer, pædagoger, mentorer, HR, eller som leder. Eller som selv har oplevet stress og gerne vil arbejde for et godt arbejdsmiljø i virksomheder og institutioner.

Uddannelsens indhold

Forstå stress:

Stressens biologi, fysiologi og psykologi. Hvad er det for kemiske reaktioner der sker i hjernen ved stress og depression?

Forskellen mellem her-og-nu stress og den langvarige stress.

Kognitiv forståelse og modeller:

Princippet er, at støtte i at forandre tænkningen, så den bliver min- dre begrænsende og undertrykkende og mere mentalt understøttende, nuanceret og fornuftsbetonet.

Hvordan hænger tanke, følelser, krop og adfærd sammen?

Vi arbejder med opfattelsesmønstrer, assertiv kommunikation, unikke filtrer i vores kommunikation, der gør kommunikationen og repræsen- tationerne individuelle og unikke.

Positiv psykologi:

En anerkendende tilgang til kommunikation som grundlag til at sty- rke selvværd og motivation. Anerkendende tilgang ligger til grund for den motiverende samtale, der styrker de ressourcer som fokus- personen har.

Stresscoaching:

De kognitive samtaletekniker og tilgang til samtaler og reflektioner er meget anvendeligt til stressramte og til at bevare og opbygge motivation, selvværd og selvtillid. Stresscoaching kan indeholde rådgivnings og problemløsningsværktøjer.

Værdier:

Afklaring og forståelse for værdi hierarkier. Værdier er grundlaget for menneskers drivkraft/motivation. Stressramte har ofte fået “rystet” deres værdi hierarki og kan opleve forvirring i hvad der egentlig er vigtig for dem. Hvad er den “nye” drivkraft efter et stressforløb. For- stå hierarkiets betydning ud fra en kognitiv tilgang.

Mestrings/coping strategier:

Sammen med repræsentationer, som er vores mentale fingeraftryk, hænger mestrings-strategier sammen med hvor godt vi klarer os gennem livets udfordringer og dermed også stress.

Vi mennesker har forskellige måder at håndtere udfordringer på. Nogle strategier er hensigtsmæssige, andre er ikke.

Spilleregler og egenomsorg:

Behov for grænsesætning og egenomsorg er individuelt betinget. Hvordan kan man lære at sætte grænser for sig selv eller hjælpe kollegaer med at overholde spilleregler for at bevare et godt psykisk arbejdsmiljø.

Mindfulness:

Mindfulness er evnen til nærvær og fuld opmærksomhed på det, der er lige nu. Mindfulness er en tilstedeværelse med alle sanserne vågne.Vi bruger åndedrætstræning og øvelser der bruges til stressreduktion.

Bevægelse:

Vi giver dig instruktion i Qi Gong og andre blide motionsformer.

Vi afprøver flere former for motion og bruger naturen til at stresse af.

Målgruppe

Forløbet henvender sig bredt til mennesker der arbejder med andre menneskers udvikling, Lærer, pædagoger, mentorer, HR, eller som leder. Eller som selv har oplevet stress og gerne vil arbejde for et godt arbejdsmiljø i virksomheder og institutioner.

Pris

Hvis du er ledig og har ret til at gøre brug af jobrettet uddannelse, kan du deltage uden omkostninger.

Spørg i dit jobcenter om dine rettigheder og muligheder

Pris: kr. 13.300,- eksklusive moms.

Om udbyderen

Triocon - uddannet og erfarne karrierevejledere

Triocon har siden 2005 arbejdet med udvikling og uddannelse af mennesker på flere niveauer. Triocon er en netværksbaseret virksomhed, der indgår i mange fælleskaber for altid at have de bedste og unikke kompetencer til at løse en opgave. Vi står...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Triocon

Industriparken 44A
2750 Ballerup

 Vis telefonnummer


Få information

Udfyld formularen for mere information om Stress og trivselsvejleder

Tilmeld dig kurserforledige.com's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.