Fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg, trin 2

Tech College Aalborg
10 timer
Hollandsk
Kurser for ledige
Aalborg

Kursusbeskrivelse

Fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg, trin 2 Indhold på kurset Fejlfinding på automatiske maskine rog anlæg, trin 2

AMU-mål 44652 - Automatiske anlæg - fejlfinding, relæstyringer og motorer

  • Deltageren kan selvstændigt opbygge, afprøve og idriftsætte relæstyringer og motorer, med vægt på stjerne/trekant starter, adskilte viklinger, dahlander, softstarter og frekvensomformer, herunder anvende dokumentation efter Dansk Standard, eksempelvis funktionsskema, nøgle- og hovedstrømsskemaer samt enstregsskemaer.
  • Deltageren kan udføre fejlfinding på en AC-motor med måleudstyr som eksempelvis multimeter og megger, samt overholde stærkstrømsbekendtgørelsens krav til prøvning af motorer.
  • Deltageren kan vurdere tilstanden af lejer samt anvende måleudstyr for opretning af motorer.
  • Deltageren kan systematisk fejlfinde på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder motorstyringer, relæstyringer og PLC styringer eller kombinationer heraf.

AMU-mål 44653 - Automatiske anlæg, El-pneumatik fejlfinding

  • Deltageren kan udvælge komponenter samt opbygge og idriftsætte relæ/logikbaserede el-pneumatiske styringer med flere start/stop funktioner, sekvens med flere cylindre og tidsfunktioner samt anvende og ajourføre dokumentationer i form af koblingsskemaer, nøgleskemaer, logikdiagrammer og funktionsdiagrammer i henhold til Dansk Standard.
  • Deltageren opnår viden om almindeligt forekommende følertyper og kan montere og indjustere disse følere på automatiske anlæg ved hjælp af dokumentation, endvidere kan deltageren finde erstatningsfølere ved hjælp af datablade.
  • Deltageren kan med relevant måleudstyr, fejlfinde på automatiske maskiner og anlæg, der indeholder logikstyringer, PLC, hydrauliske/pneumatiske styringer, følere eller kombinationer heraf, herunder bruge relevant dokumentation samt foretage fejlrapportering og føre logbog.

Kurset er for reparatør, montør eller har anden servicefunktion, smed, maskinarbejder, mekaniker, vvs-montør, elektronikfagtekniker, elektrofagtekniker m.fl.

Fejlfindingskurserne giver kompetencer til at arbejde med installation og vedligeholdelse af maskiner og produktionsanlæg. Kurserne giver dig mulighed for at samarbejde med operatører, værkfører og ingeniører, når virksomhedens produktionsapparater skal optimeres.

Der findes en lang kursusrække inden for fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg, og kursusrækken giver dig mulighed for at beskæftige dig med en mangfoldighed af teknikker, fx. robotter og visionsystemer, relæ-teknik, pneumatik, elektroniske styringer og PLC, men også motorer til fx. CNC-styrede værkstøjsmaskiner.

Desuden får du kendskab til processer, dokumentation, målemetoder og sikkerhed.

Målgruppe

Kurset er for reparatør, montør eller har anden servicefunktion, smed, maskinarbejder, mekaniker, vvs-montør, elektronikfagtekniker, elektrofagtekniker m.fl.

Pris

Når du er ledig er kurset gratis for dig, men da det er dit Jobcenteret der skal godkende og betale for kurset, skal du kontakte dem for accept for deltagelse på kurset.

Om udbyderen

Tag kurser og efteruddannelse på Nordjyllands største erhvervsskole

Vi har en lang række kurser inden for blandt andet grafisk design, online marketing, billedbehandling, foto, el, VVS, automatik, epoxy m.fl. - branchekurser for dig, der allerede er faglært inden for et bestemt fag. - jobforberedende kurser for dig, der...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg, trin 2
Kom i kontakt med udbyderen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Tech College Aalborg

Øster Uttrup Vej 1
9000 Aalborg

 Vis telefonnummer
techcollege.dk


Få information

Udfyld formularen for mere information om Fejlfinding på automatiske maskiner og anlæg, trin 2

Tilmeld dig kurserforledige.com's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.