Vis kurserforledige.com som: Mobile

Akutuddannelser - akut-uddannelse for ledige med opbrugt ret til dagpenge

Akutuddannelser - akut-uddannelse for ledige med opbrugt ret til dagpenge

Akutuddannelse

Vidste du, at du har ret til akut-uddannelse, hvis du er ledig og har opbrugt din ret til dagpenge? Hvis du står til at miste din dagpengeret, kan du kvalificere dig til dit fremtidige job med op til 26 ugers erhvervsrettet uddannelse og samtidig modtage en særlig uddannelsesydelse, der svarer til kontanthjælp. Nedenfor kan du læse mere om akutuddannelser og finde den uddannelse, der passer til dine behov og ønsker.

Søgeresultat
Viser 1-1 af 1
Sprogkurser - 4-26 ugers akutpakke
International Communication A/S
26 uger
Flere byer (5)
International Communication afholder løbende sprogkurser for ledige, og du kan med kort varsel komme på kurser i overalt i hele...
Viser 1-1 af 1
 

Mere om Akutuddannelser - akut-uddannelse for ledige med opbrugt ret til dagpenge

Ledige, der mister deres ret til dagpenge i 2013 har mulighed for at deltage i op til 6 måneders uddannelse. Tiltaget om akutuddannelser var en del af regeringens akutpakke, der først var gældende for 1. halvår 2013. Nu er ordningen for uddannelse med særlig uddannelsesydelse forlænget til også at dække 2. halvår i 2013 via regeringens nye dagpengeaftale.

En akut-uddannelse har til hensigt at give ledige med opbrugt dagpengeret kvalifikationer, der kan hjælpe dem til en positiv vej tilbage på arbejdsmarkedet. Under hele forløbet vil den ledige modtage en særlig uddannelsesydelse svarende til kontanthjælp.

Følgende uddannelser er med i ordningen om akut-uddannelse med særlig uddannelsesydelse:

  • Ordblindeundervisning og Forberedende Voksenundervisning (FVU)
  • Almen Voksenuddannelse (AVU), herunder dansk som andetsprog
  • Hf-enkeltfag
  • Erhvervsuddannelser, herunder grundforløb
  • Gymnasiale uddannelser
  • Gymnasiale suppleringskurser
  • Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU-kurser)
  • Kombinerede FVU- og AMU- og AVU-forløb
  • Enkeltfag på erhvervsuddannelser, der tages som en del af en grundlæggende voksenuddannelse
  • Videregående voksen- og efteruddannelse, der er udbudt af offentlige institutioner.

Aftal dit forløb med jobcenteret

Gennem en kompetenceafklarende samtale med dit jobcenter skal I sammen lægge en plan for en relevant akut-uddannelse. Jobcenteret har til ansvar at tilbyde dig dette så tidligt som muligt efter, at din dagpengeret er opbrugt. Hvis du selv finder en uddannelse, som du mener kan styrke dine muligheder for at komme i beskæftigelse, skal denne godkendes af dit jobcenter.

Ligeledes er det jobcenterets ansvar at sikre, at du påbegynder og afslutter din akut-uddannelse med særlig uddannelsesydelse og aktivt tager del i uddannelsen. Du har pligt til omgående at kontakte dit jobcenter, hvis du på nogen måde bliver forhindret i dette.

Samtidig skal du i hele perioden stå til rådighed for evt. arbejde for at være berettiget til den særlige uddannelsesydelse. Dog behøver du ikke møde personligt op til samtaler, idet kontakten under din akutuddannelse holdes telefonisk, digitalt eller ved brev. I perioder, hvor du ikke deltager i akutuddannelse, skal du møde personligt op til de samtaler i jobcenteret, som du bliver indkaldt til.

Find din akut-uddannelse her!

Er du ledig og har du ret til 26 ugers erhvervsrettet uddannelse med særlig uddannelsesydelse kan du på denne side finde netop den uddannelse, der passer til dig. Klik på den akutuddannelse, du finder interessant og læs mere eller send en forespørgsel direkte til udbyderen.