Vis kurserforledige.com som: Mobile
Virtual event - Digital messe for ledige

Virtual event - Digital messe for ledige

Den 19. januar 2021 afholdte vi Danmarks første digitale messe for ledige. Med et nyt 3D-messemiljø i ryggen gik vi foran, sammen med vores seje kursusudbydere, for at give dig som ledig en mulighed for, at finde frem til et relevant kursus, uden at skulle møde op fysisk. Formatet var en succes, hvorfor vi nu tillader os at gentage det. Men hvorfor er det egentlig en succes, og hvorfor er dette format en fordel for dig, som deltager?

Vi gentager succesen og inviterer endnu engang til vores digitale messe for ledige tirsdag den 1. februar 2022. Ligesom på en almindelig messe, har du mulighed for at "gå rundt" blandt forskellige stande i det virtuelle 3D-miljø, som vores event platform tilbyder. Her kan du læse om de forskellige muligheder, se webinarer, og snakke eller chatte med repræsentanter fra kursusudbyderne samtidig med, at du sidder trygt hjemme i dine vante omgivelser. 

Hvad kan du forvente af messen

Ved vores digitale messe for ledige vil du naturligvis kunne møde en masse forskellige kursusudbydere. Fælles for disse udbydere er, at de har kurser på en eller flere positivlister, og generelt er vant til at have ledige med på deres kurser og uddannelser. 

Du finder udbydere fra hele Danmark, der både tilbyder kurser online og offline, og de medbringer mange forskellige typer af kurser og uddannelser. Derfor bør det også være muligt for dig at finde et kursus, der passer til dine interesser. Uanset om du leder efter opkvalificering inden for kommunikation, sprog, økonomi, projektledelse, transport, eller lignende. 

Hvad har tidligere deltagere fået ud af messen

Efter vores første digitale messe i januar 2021, sendte vi et spørgeskema ud til deltagerne. Her spurgte vi blandt andet, hvor sandsynligt det ville være, at de vil deltage i en online messe igen, hvortil mere end 70% af de adspurgte svarede, at de sandsynligvis eller meget sandsynligt ville deltage i en online messe igen. 

Hvorfor fortsætter vi det online?

Ja - hvorfor fortsætter vi med at afholde messen online, når nu restriktionerne er bortfaldet, og det igen er tilladt at afholde den slags fysisk? Vi vil selvfølgelig gerne møde jer fysisk, og det vil vores kursusudbydere med garanti også. Men efter vores tidligere digitale messer, kan vi se på vores feedback, at virtuelle events er en succes og fører mange fordele med sig.

For eksempel er der ikke de samme barrierer, for dig som deltager. Du er ikke i samme omfang begrænset af transporttid og rejseudgifter, og i samme forbindelse, om du rent faktisk har tid, den dag. På den måde er formatet fleksibelt, og hvis du har brug for en pause, er der ikke noget til hinder for dette.

Hvorfor er det fedt for dig som deltager?

Der er mange fordele ved en online messe, og der er derfor også mange grunde til, at det er fedt for dig som deltager.

For det første er det fleksibelt, og du skal ikke tænke over for eksempel transport, transportudgifter, rejsetid og lignende. 

Den anvendte event platform er nem at navigere rundt i, og har en masse fede funktioner. Her kan du for eksempel "gå rundt" mellem de forskellige stande, næsten ligesom hvis du var til en fysisk messe. Du kan også læse om de forskellige muligheder, se webinarer, og snakke eller chatte med repræsentanter fra kursusudbyderne samtidig med, at du sidder trygt hjemme i dine vante omgivelser. På den måde undgår du også udfordringer og barrierer såsom at du for eksempel er for genert til at snakke med den enkelte kursusudbyder, og du risikerer ikke at brænde inde med relevante og afgørende spørgsmål.

Du undgår også scenarier som, at der er for mange ved den enkelte stand. Det har vi vel næsten alle prøvet til en fysisk messe, ikke? Køen til en enkelt stand er lang, og selvom du synes, at den ser interessant ud, vender du om på hælen og opgiver at komme i kontakt med én i standen, der kan svare på dine spørgsmål. Det skal du ikke være bange for ved vores digitale messe. Her skal du nok få svar på de spørgsmål, du nu engang måtte have. En digital messe har også den fordel, at du her får en enestående mulighed for at komme i kontakt med kursusudbydere, du måske ikke ellers ville have opsøgt. Du får dermed muligheden for at udvide din horisont og forhåbentlig finde præcis det kursus, du drømmer om.

Efter at have "snakket" med de forskellige kursusudbydere har du også muligheden for at researche og læse op på kurserne i ro og mag hjemme i din egen sofa. Nok går du glip af forplejningen, som du får ved en fysisk messe, men altså - din egen kaffe fejler da heller ikke noget, vel?

Michelle Hjorth
Digital Content Editor