Interviews med tidligere deltagere

Dorthe Sønderskov

Hvorfor valgte du Proceskonsulent- og Coach-forløbet?

Jeg valgte Proceskonsulent- og Coach-kurset, fordi jeg i rigtig lang tid havde haft et ønske om at udvide min teoretiske baggrund inden for arbejdet med processer og samtidig få faglig sparring omkring mit arbejde med coaching. Det handler om, at jeg i forvejen i mit arbejdet har befundet mig meget inden for den proceskonsultative bane, men altid ageret ud fra min mavefornemmelse. Mit valg beroede således dels på ønsket om at få et fagligt og teoretisk blik på det, jeg i forvejen havde erfaring med. Dels på at kunne dokumentere min kunnen over for potentielle arbejdsgivere.

Hvad har har dette forløb for ledige givet dig?

Selvvalgt uddannelse - ProceskonsulentuddannelseDe seks uger har givet mig vildt meget. Det flytter virkelig én både fagligt og menneskeligt. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke bestræber mig på at bruge min nye viden og de færdigheder, jeg har erhvervet mig på kurset. Hemmeligheden er, tror jeg, den unikke kobling mellem teori og praksis. Underviserne er meget engagerede, dygtige og vidende, og så kommer teorien ikke til at stå uprøvet hen. Man bliver sendt ud og prøve det af i praksis i de studiegrupper, der danner rammen om gruppearbejdet på forløbet. Denne kombination af teori og praksis samler sig i relevante erfaringer og skubber virkelig til deltagerne.

Jeg er blevet bevidst i mine valg af metoder og tilgange, og jeg har lært meget om de relationer, man indgår i og om, hvad man kunne kalde disciplinering og anstændighed forstået som grundlæggende værdier for såvel min egen indsats som min tilgang til andre mennesker. Forløbet var skruet sammen, så det taler til og er målrettet deltagere med længere uddannelser, men på det menneskelige og erkendelsesmæssige plan tror jeg sådan set, at alle ville have glæde af deltage og lære dét, jeg gjorde. Ambitionen var høj og engagementet og lysten til at udvikle sig og dygtiggøre sig gennem faglige udfordringer gennemsyrede hele forløbet.

Hvad siger tidligere deltagere om dette coaching kursus for ledige i København?Hvorfor kan du anbefale det til andre?

Jeg kan anbefale Proceskonsulent- og Coach-forløbet, fordi forløbet virkelig har gjort noget ved mig. Det, der udvikler én, er at gøre det i praksis og virkningstjekke teorierne sammen med andre engagerede og kompetente mennesker. Underviserne bringer sig selv i spil og sætter dermed den eksemplariske ramme omkring denne proces, så man også tør udfordre sig selv. Når underviserne selv har så høje ambitioner på forløbets og dermed vores vegne, bliver det meget relevant og man bliver i høj grad også selv forpligtet på det.

Dorthe Sønderskov, cand. comm.
Deltager på Proceskonsulent- og Coach, 6 ugers selvvalgt uddannelse