Vis kurserforledige.com som: Mobile

FAQ

FAQ

Hvem er kurserforledige.com?Kurser for ledige og 6 ugers selvvalgt uddannelse - faq, få hjælp til at finde kursus, hvem der betaler for kurser for ledige og hvordan man kontakter kursusudbyder

Kurserforledige.com er en søgetjeneste for ledige, der søger 6-ugers uddannelse. Vi arbejder med over 2500 af de største uddannelses- og kursusvirksomheder i Europa, så du kan komme i kontakt med alle de relevante kursusudbydere.

Vi kan hjælpe dig med at finde et kursus, der kan styrke dit CV og hjælpe dig med at komme i job. På hvert kursus kan du se information om længde, målgruppe, indhold, certificeringer og pris – alt du behøver at vide for at vælge det kursus eller den efteruddannelse, der passer til dig og din A-kasse/ Jobcenter.

Du kan finde information om 6 ugers kurser indenfor blandt andet: Projektstyring, Coaching, Human Resources, Ledelse og Lean, Kommunikation og Formidling, Webredigering og Programmering, Design, Økonomi og Regnskab og meget andet.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Vi kan hjælpe dig med at finde det kursus, du ønsker. Vi udbyder ikke selv kurserne, men fungerer som en samlet oversigt over kurser og kursusudbydere, som du selv kan kontakte, hvis du finder et kursus relevant. Vi kan være behjælpelige med kontaktinformationer til kursusudbydere, eller hvordan du navigerer rundt på siden.

Hvordan finder jeg lettest det kursus, jeg gerne vil tage?

Det bedste er at foretage en søgning, hvor du vælger den kategori, der passer bedst på dine ønsker og derpå eventuelt vælger, hvor du vil tage kurset. Så vil du få en oversigt over, hvilke relevante kurser, der er i dit område. Alternativt kan du tage vores test, som vil give dig et klarere billede af, hvilken type du er, og hvilke kategorier, det vil være relevant at søge kurser under.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan finde et 6 ugers jobrettet kursus?

Kan du ikke finde et kursus, der passer til dine ønsker og behov? Så udfyld vores kursusforespørgsel og få hjælp til at finde et kursus, der matcher dine behov og ønsker.

Hvordan kontakter jeg kursusudbydere?

Når du har fundet det kursus, du gerne vil tage, kan du inde på kursets side udfylde en interesseanmeldelse. Du vil herefter blive kontaktet af kursusudbyderen.

Ønsker du hurtigere svar, kan du på kursusbeskrivelsen også finde kontaktoplysninger på kursusudbyder og ringe med det samme – oftest er det den hurtigste vej til svarene på dine spørgsmål.

Hvad er der sket med selvvalgt uddannelse?

Den tidl. ordning, hvor ledige dagpengemodtagere havde ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse, er ændret til en ny ordning fra 1. januar 2015. Her får ufaglærte og faglærte dagpengemodtagere samt dagpengemodtagere med korte videregående uddannelser (KVU'ere), der samtidig har en erhvervsfaglig uddannelse ret til 6 ugers jobrettet uddannelse fra 1. ledighedsdag. 

Den landsdækkende positivliste for 6 ugers jobrettet uddannelse er udarbejdet af Beskæftigelsesministeriet med inddragelse af Undervisningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet og i et tæt samarbejde med arbejdsmarkedets parter i Beskæftigelsesrådet.

Den landsdækkende positivliste afgrænser således hvilke kurser og uddannelsesforløb, det er muligt at tage som 6 ugers jobrettet uddannelse.

Hvem betaler for mit 6 ugers jobrettet kursus?

Det er dit jobcenter, der betaler for din 6 ugers jobrettede uddannelse. Du skal aldrig selv betale. Men kurset du gerne vil tage skal figurere på positivlisten.

Er kurserne godkendt som 6-ugers kurser for ledige?

Det er a-kassen, der træffer afgørelse om ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Jobcentret skal vejlede om 6 ugers jobrettet uddannelse under den første jobsamtale, hvis personen anmoder om det.

Hvilke regler er det godt at kende?

Det er altid godt at sætte sig ind i dit jobcenters og din A-kasses gældende regler for jobrettet uddannelse. Ordningen er trådt i kraft per 1. januar 2015, så derfor er alle detaljer ikke 100 offentliggjort endnu.

Jeg er ikke ledig, men vil gerne efteruddanne mig. Hvor finder jeg kurser?

Selvom du er i job, kan du sagtens have ønsker om at dygtiggøre dig yderligere. På siden www.finduddannelse.dk kan du finde efter- og videreuddannelse på akkurat samme måde som du søger efter kurser på kurserforledige.com.

Vi ønsker dig held og lykke med din søgning.